Monday, August 10, 2009

HUJAN

hujan(bukan nama band indi oke..)

sebut psl hujan la kn.. ape la yg korang blh wat bile ari udah ujan ye.. nk sidai bj pn xleh.. nk pegi joging lg la xbley..(xtaw la kot ade orang gile g lari sorang2 kt tgh2 ujan lebat nih..). yg penting, pendek kata sume aktiviti terbantot bile ujan.. ye x? heheheh.. bg aku la kn.. xsemesti nye.. ngehehehehhee..

ade byk aktiviti sbena nye blh dibuat time2 ujan ni.. korang je xtaw.. n meh aku gtaw idea yg telah aku modified kn ni.. :P

orang sibok2 nk g jejauh mandi laut la, sungai la, air terjun la, tp xde pulak aku dgr orang sibuk2 nk mandi ujan kn? ape la slh nye kalo di buat temasya mandi ujan beramai2. mst shiok kn? jimat kos, dekat, xyah susah2 nk g jejauh. bile agak2 ujan je, tros meluru keluar umah.. :D

kalo kt kampong or kawasan2 yg sewaktu dgn nye tu, ble pas ujan, mst meriah dgr bunyi katak bersahut sahutan kn? haa, dr korang berkaroke kt tmpt2 yg tah pehape tu, baek korang karoke ngn katak. tgk sape yg wat bunyi paling annoying. bg katak tu bebulu lak ngn kite.

agak2 nk jimat bill air, tadah je air ujan tu. agak2 was2, tapis la ngn penapis air yg mamak pakai utk wat teh tarik tu. (sekadar nk sedap kn ati ).bkn ape la kn, syg plak aku tgk air ujan tu tebazir mengalir kt longkang2 tu. kot orang singapura la kn, aku rase die dh sedut air yg mengalir kt longkang tu. "ni blh buat duit maa".kata nya lahh..

bile time panas, kite jemur baju kn? bile time ujan, kite bsh kn bj la plak. tabur serbuk pencuci secukup rase, pastu bentang kn 1 per 1 kt lantai yg akan kene ujan tu.. bile agak2 suda puas ati.. sidai kn.. sampai la ari panas balek.. see, secara xsedar, alam semula jadi ni blh jadi 'mesin pencuci' yg amat menjimat kn.

wat setakat ni, ini shj la idea yg mampu aku generate kn dikala kebosanan tahap pengesat kaki tandas. terpulang la kepada anda nk ikot ke x, sbb ni sekadar idea. kot jadi pape yg xdiingini di sebab kn idea2 aku ni, xboley claim apa2 kayhh.. ngehehehehee.. okeh2, aku nk pegi tadah air ujan jap.. haus plak..

tentang empunya blog

My photo

Universal, sometimes quite mysterious kind of guy, and some other time can be extremely loud. especially laughing. could be annoying type of guy to some person. easily get along with people, and really sensitive person.

Sahabat