Monday, May 25, 2009

thanx la kepada korang2 yg selalu bg aku support..

N thanx jugak kepada2 yg kritik aku 2.. 8least aku sedar diri sikit. (tp nk kritik 2 agak2 la kn.. jgn sampai cari gado. Xp )

SAHABAT

kau sahabat,
di kala ku sedih kau la pengubat,
di kala ku kesusahan kau tempat ku brkongsi pendapat,
kita sependapat dalam semua aspect,


namun segala nya telah berubah,
kau yg dulu telah jauh melangkah,
meninggal kn aku yg sedang terpinga pinga,
tertanya2 aku sendirian mengapa,


tak mengapa kalau kita dh tak sesuai,
tetapi jgn lah sampai salah menyalahi,
sahabat yg dulu menjadi musibat,
pantang tak sependapat ada saja cacian yg ku dapat,


tak salah kalau nasihat yg hendak kau beri,
boleh aku memunasabah diri sendiri,
tp biar la kene dgn cara yg dipersetujui,
agar tidak timbul sebarang ketidakpuasan hati,


aku bernukilan bukan utk memburuk kn siapa2,
sahaja utk renungan kita bersama,
agar suatu masa kite sependapat semula,
agar ikatan persahabatan yg terlerai tercantum jua,


kepada teman2 ku di luar sana,
mari la kita hadapi bersama,
dugaan yg datang bersua,
jangan la kita mudah melatah hendak nya,


sama2 kita menghadapi cabaran ini,
sama2 kita bersatu teguh berdiri,
menuju ke masa hadapan yg sedia menanti,
semoga kita sama2 ke arah yg diredhai,


(nukilan ikhlas dari aku. . .)

Sunday, May 24, 2009

blur kah aku..??

pape pn, thnx for the advise.. same2 la kite ambik yg positive tu. lg 1, aku xrase kn yg aku sentiasa blur. cume aku blur kenape owang selalu lempar kn pandangan negative kt aku. ade gak aku cari kt mane salah aku, sampai kn orang nk kutuk2 psl aku, cite mende2 xelok pasal aku. mmg aku mengaku la kan aku ni bkn baik sgt, tp ape yg aku dgr kabar psl aku, byk mende2 yg xelok dr yg elok. mau xblur aku dibuat nye. xtaw nk cakap ape.. trpulang la kt korang nk nilai aku. aku tetap aku. kalau ade yg tegur, aku terima. kalau aku xtrime, xkn aku rilek je dpt tamparan percuma dari adek angkat aku.

cume trkadang 2, aku fikir2 gak.. aku suke owang tegur aku, tp jgn la yg menegur tu pn 2x5 je.. n tegur 2 biar la kene cara nye. bukan nk demand la kn, tp bak kata owang, jgn la hendak nye jadi mcm perumpamaan pepatah ni, "paku dulang paku serpih, mengata orang die yg lebih", atau pn bak kata budak2 skg ni, "lu cakap xserupa bikin la bro".. huhu.

aku sedar, bile membe2 aku bahan aku, or tuduh aku bukan2, aku wat muke rilek je. mcm xde pape yg jadik. n kdg2 2 aku cm trtanye2, "eh, bile pulak?? adoii".. bile aku jadi cmtu, makne nye mmg aku xtaw ape2. bukan blurr. n kadang2 2, aku main gelak je.. dlm ati aku kata,"sukati korang la budak2 nk cakap ape.. hahaha".

tp aku xdpt nafi kn yg xbanyak sikit, ade gak trguris ati aku. tp xkn la aku nk emo xpsl2 ye x. mmg aku xtaw pape, tp kalo aku emo, majok, membe mst la xsuke ye x.. paling kurang pn kalo aku trase sakit ati, aku diam je. wat xtaw. lantak korang la nk cite ape. lame2 dh cool balek, baru la aku gelak balek. xperlu nk pujuk pon.

n nk sgt aku bgtaw pembaca2 kt sini yg trdiri dr membe2 aku sendiri, tujuan aku masok kn issue ni kt blog bukan ape, utk aku terima pendapat2 n pandangan. kalo xsbb semalam, aku xkn masok kn issue ni. sbb aku rase kn hal ni xpenting. baek aku wat xtaw je. lgpn, sebab kn kata2 semangat dr bapak aku la, aku masih blh brfikir secara waras sampai sekarang..

dulu ko la sahabat ku, sekarang ko musibat.

bukan ape la kn, dlm issue kali ni, nk share sikit la pengalaman n pendapat aku sikit kt sini.

sebelum tu, nk tanye gak la kn. salah ke aku share something yg aku rase kn perlu utk di share kn? sbb niat aku nk berkongsi pengalaman, bukan utk memburuk kn sape2. ape tah lagi seseorang yg aku paling respect dlm dunia ni. trpulang la kepada pembaca utk mentafsir kn niat aku ni.. yg penting aku niat ikhlas.

kadang2 tu rase agak trkilan gak la kn. sbb sahabat yg paling aku rapat dl, dh bertukar menjadi musibat. buruk2 pn sahabat gak. bkn sekadar kawan biasa.

walaupun dari segi calculation ku, byk sgt salah ko pada aku wahai sahabat, xsekali pn aku rase kn nk balas setiap ape perbuatan kau ni. jauh skali nk memalu kn kau pada kawan2 kau yg laen. bagi aku, xsemua yg perfect. kalau ade apa2 yg aku rase kn perlu aku tegur, aku akan tegur. tp kau sahabat, tegur pn xguna lg. sbb kau lg bijak berkata2. jadi, ape yg aku perlu buat? biar la takdir yg menentu kn. aku percaya pada hukum tuhan. ape yg kau bagi, itu lahh yg akan kau dapat. kalau naseb kau baik, kau dapat cash kt dunia ni. kalau x, menjawap la dikau disana.

xperlu la aku sebut sape kamu tu wahai sahabat. sebab aku xmahu memalu kn sape2, seperti yg kau buat. sebab aku bukan KAU.. sekian. kepada sesiapa yg terasa, aku awal2 aku mintak maaf..

tentang empunya blog

My photo

Universal, sometimes quite mysterious kind of guy, and some other time can be extremely loud. especially laughing. could be annoying type of guy to some person. easily get along with people, and really sensitive person.

Sahabat